پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۴ اسفند ۱۳۸۹، ۱۲:۳۹

گزارش خبری مهر- 5/

هیچ‌کس جامعیت افشار را در ایرانشناسی ندارد

هیچ‌کس جامعیت افشار را در ایرانشناسی ندارد

کامران فانی گفت: جامعیتی که ایرج افشار در زمینه ایران‌شناسی داشت، کسی ندارد. این‌جاست که فقدانش را حس می‌کنیم. یادش هیچ‌گاه از خاطرمان نمی‌رود و همواره با ما خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گرامیداشت زنده‌یاد ایرج افشار عصر دوشنبه 23 اسفند با حضور نویسندگان، محققان و مسئولان مرکز دایره‌المعارف اسلامی برگزار شد.

کامران فانی مترجم، محقق و استاد کتابداری در این مراسم گفت: انسان‌های هستند که هرچقدر هم در طول زندگی‌شان قدر و منزلت دارند تا زمانی که به سرای باقی نشتابند جای خالی‌شان احساس نمی‌شود. ایرج افشار چنین فردی بود. این شخصیت کم‌نظیر یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های فرهنگی کشور بود.

در حوزه کتابداری بزرگ‌ترین خدمت را به کشور کرد

وی افزود: زنده‌یاد افشار در حوزه کتابداری بزرگ‌ترین خدمت را به کشور کرد. در 30 سال اخیر او جز مدیریت کتابخانه شغل دیگری نداشت و پل و پیوندی میان کتابداری سنتی و کتابداری نوین بود. زمانی که در رشته کتابداری تحصیل می‌کردم، سنتی‌ها دانشجویان کتابداری را تحقیر می‌کردند و معتقد بودند ما از گذشته کتابداری بی‌خبر هستیم. افشار کاری کرد که کتابداری نوین در دهه 40 مورد قبول کتابدارهای سنتی قرار بگیرد.

فانی گفت: با این‌که خود زنده‌یاد افشار کتابدار سنتی بود ولی با شیوه‌های نوین کتابداری آشنایی داشت و راه را برای ورود کتابداری جدید در کشور گشود. دومین کار او کتابشناسی بود و مساله مهم دیگر فهرست مقالات فارسی بود که تالیف کرد که به نظرم آخرین دغدغه مهم افشار بود.6 جلد از مجموعه فهرست‌ها منتشر شده بود و افشار می‌گفت در آستانه هشتاد سالگی‌ هستم و اگر بروم، چه کسی این بار را به دوش می‌کشد؟

جامعیتی که افشار در ایران‌شناسی داشت هیچ فردی ندارد

مولف کتاب "سرعنوانهای موضوعی فارسی" ادامه داد: خوشبختانه با انتشار هفتمین جلد از فهرست مقالات طی چند ماه اخیر، کمی از نگرانی افشار کاسته شد. این مدت در کنارش بودم و از اهمیتی که این موضوع  برایش داشت، اطلاع دارم. جامعیتی که ایرج افشار در زمینه ایران‌شناسی داشت، کسی ندارد. این‌جاست که فقدانش را حس می‌کنیم. یادش هیچ‌گاه از خاطرمان نمی‌رود و همواره با ما خواهد بود.

کد خبر 1274768

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha